Notícies

23 MARÇ 2023

Es posa en marxa la Xarxa per l’Economia Social amb més d’una vintena de municipis de tot el territori valencià

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Direcció General d’Emprenedoria i cooperativisme de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i treball han posat en marxa un nou fòrum de treball entre municipis valencians, la Xarxa de Municipis per l’economia Social (XMES). Aquest nou espai de treball dins de la FVMP està compost per més d’una vintena de municipis de tot el territori valencià que tenen com a objectiu potenciar l’economia social entre els ajuntaments.

La posada en marcha de la nova xarxa ha tingut lloc a l’Ajuntament de València, entitat que presideix la xarxa mitjançant el seu alcalde, Joan Ribó. Aquesta xarxa compta amb la presència dels representants dels municipis que formaran part de la xarxa. La Xarxa comença constituint-se amb la presidència de l’ajuntament de València i les vicepresidències de Viver i Petrer. A més a més, també formaran part de la Xarxa: les diputacions d’Alacant i Castelló, Titaigües, Alcublas, Benassal, Crevillent, Pedreguer Vistabella del Maestrat, Pobla de Vallbona, Beniarrés, Catarroja, Font de la Figuera, Pego, Benlloch, Betxí, Ademús, Otos, Lluxent i Aiora.

A la presentació de la Xarxa a més a més, ha participat Víctor Meseguer, comissionat del Govern d’Espanya per l’economia social qui ha destacat la importància de posar en valor “l’economia social des del municipalisme”. “La creació d’ aquesta xarxa és molt important. La seua creació permet estar a les institucions valencianes locals totalment alineades amb l’estratègia industrial de l’estat i d’Europa”, ha indicat Meseguer.

Per la seua part, l’alcalde de València i president de la Xarxa, Joan Ribó ha posat l’accent en el fet que “el foment de l’economia social mitjançant eines com la Xarxa de Municipis per l’Economia Social es molt important, ja que tots els municipis han de teixir aliances per fer front als reptes comuns als que s’enfronten”.

El vicepresident de la FVMP, Diego Gómez, ha incidit que aquesta Xarxa dona la possibilitat de fer palés que “les entitats locals esdevenen agents clau per a contribuir a l’economia social”.

Finalment, la Directora General d’Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa Garcia s’ha congratulat per la creació de XMES. “Els agents de l’economia social tenen una gran relació amb els ajuntaments ja que ambdues Instituciones mantenen una relació de proximitat amb la societat. Per tant, l’economia social ha d’anar lligada, necessàriament als municipis” ha explicat Garcia.

Aquesta nova xarxa tindrà com a objectiu esdevindre un instrument per a que pobles i ciutats fomenten l’economia social i el canvi de model productiu al territori valencià. Així doncs, entre els principis de la xarxa estarà fer palès que l’economia és una eina per fer possible que el centre de l’acció política siga la satisfacció de les necessitats de les persones, una economia respectuosa amb el medi ambient i socialment justa. Totes les persones assistents han coincidit en el fet que la xarxa serà un fòrum de debat i pensament on els municipis posen l’acent en aquelles accions de governança municipal on la cooperació i el be comú estiguen per damunt de la competició i el guany individual.

15 MARÇ 2023

València acollirà el pròxim 22 de març la constitució de la primera Xarxa valenciana de Municipis per l’Economia Social

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies posarà en marxa el pròxim 22 de març el nou fòrum de treball entre municipis valencians que cercarà potenciar l’economia social entre els ajuntaments. L’acte tindrà lloc a l’ajuntament de València i comptarà amb la presència dels representants dels municipis que formaran part de la xarxa. A més a més, participarà Víctor Meseguer, comissionat del Govern d’Espanya per l’economia social.

Aquesta nova xarxa, amb el títol “Xarxa de Municipis per l’Economia Social” (XMES), tindrà com a objectiu esdevindre un instrument per a que pobles i ciutats fomenten l’economia social i el canvi de model productiu al territori valencià. Així doncs, entre els principis de la xarxa estarà fer palès que l’economia és una eina per fer possible que el centre de l’acció política siga la satisfacció de les necessitats de les persones, una economia respectuosa amb el medi ambient i socialment justa.

En definitiva, es vol impulsar una xarxa, una fòrum de debat i pensament on els municipis posen l’acent en aquelles accions de governança municipal on la cooperació i el be comú estiguen per damunt de la competició i el guany individual.

Vols formar part?

Descarrega el model d’adhesió a la Xarxa Valenciana de Municipis per l’Economia Social.